Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN FRÄMMANDE PLANET

Den nyfikne resenären,
aktar sig noga för att
låta sig påverkas av det
redan sedda,hörda och
tänkta,
för att om möjligt kunna
se det osedda,
höra det ohörda
och tänka det otänkta.

Det är att befinna sig på
en främmande planet,
och finna det ofunna.

Så avlägsen fjärran ifrån
det som redan är,
för att skapa något
som inte är.

Man bör kanske vara diktare
eller scientist för att förstå
ett sådant ställningstagande.

Det är sålunda ingen lek,
så länge man håller sig
till naturen som är realistisk
och aldrig ljuger.

De mysterier som ligga fördolda
är förbundna med de lagar,
som är stjärnbeströdda,
sedan urminnes tider,
och är endast lämpade
subtila tankar,
som når längst.

*





Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 140 gånger
Publicerad 2020-01-25 20:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP