Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sissabo

Vi satt i skogen bredvid det gamla äppelträdet.
Det var i maj och trädet var fullt av rosa och vita blommor.
Runtomkring oss var det grönt, luften var fylld av fågelsång.
Det fanns ruiner av ett hus där.
Lite av murstocken syntes än.
En gång hade någon bott där som hette Sissa.
Vi fantiserade om hur hennes liv kunde ha varit.
En ko?
Hade hon det månntro?
En gris?
Ett trädgårdsland med potatis och kanske grönkål.
Hade hon tid att sitta bredvid sitt äppelträd och njuta av blommorna?
Snart är det maj.
Ska vi träffas där då, Sissa?




Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-05 08:12



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd tillbakablick med funderingar över personen som en gång i tiden levt där.
2020-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP