Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets Träd

Må det inte falla
med mig
allt jag drömt
men inte kan gestalta

må det bli tvärtom så
att allt gott jag inte förverkligar
finns kvar

som ett spår
att gå
för den som gått vill

låt det komma som en aning
en vink
i rättan tid

låt det ske som en blinkning
ett ljussken
genom mörkret

låt våra vackraste drömmar
som smält bort
och sjunkit ned

i mullen
bilda frön
till det nya

Liv!







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 438 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-01-26 17:21



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket bra och fin dikt!
2020-02-01

  Lovisa Lindbom
Fint! Tycker om denna dikt.
2020-01-29

  Respons VIP
Fromma förhoppningar i en hoppingivande livsbejakande dikt.
2020-01-28

  lila fjäderblomman VIP
Väldigt vackert! Tack! Bokmärker.
2020-01-27

    Lena Söderkvist VIP
Vacker som en vänlig indianbesvärjelse till andarna. Jag hoppas med dig.
2020-01-27

  Monika A Mirsch VIP
må - ett av de mjukaste orden - må dig gå väl - må väl - må vi förbliva vänner - tack du! FIN TEXT!
2020-01-27

  ULJO
Så fint och tänkvärt om livets frö
2020-01-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken underbart poetisk och gripande bön!
2020-01-27

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en mångfasetterad ädelsten.
Fastnade speciellt för avslutet, vackert och förtröstansfullt.
2020-01-27

    Lena Staaf VIP
Så vacker dikt som balsam för själen! Med hopp.
2020-01-26

  KattenKin VIP
Vackert poetisk och hoppfull bedjan!
2020-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP