Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen av en natt

Nu är ögonblicket

 

då drömmen från natten

kravlat över gränsen

från det omedvetna

 

smyger kring benen

där jag sitter i min stol

mitt i vardagen

 

låtsas vara en katt

med päls och vackra ögon

och dolda klor

 

ser mig, ser natten

som bor i varandets skrevor

djupt där inne

 

talar om blodet

vi två dricker

ur mörkrets skål

 

minner mig

om jakterna

i månljusets skogar

 

och om ropen

långt, långt borta

som vi ständigt lystrar till

 

 

Nu är alltid då

 

nu är att smeka

din mjuka päls

och känna klornas kraft

 

nu är hon

som badar

i midnattens sjö

 

och klär sig

i morgonens tunna slöjor

i vandringen därifrån

 

nu är eld

nu är striden

mot det osynliga

 

nu är hon

som tassar runt

köksbordets kaos

 

och bara jamar

om mat ur burkar

av metall

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-01-27 07:33



Bookmark and Share


  Minkki VIP
jag fångar nuet nu, bokmärker!
2020-02-02

  Nils-Robert
Riktig bra poesi. Fem stjärnor!
2020-01-28

    ADI Nehlin
Underbar text!
2020-01-28

    Lena Staaf VIP
Kvinna och katt i glidande symbios - fin dikt! Det drömlika får ett hastigt uppvaknande på sista raden.
2020-01-28

  lodjuret/seglare VIP
Spännande att utforska ens egna möjligheter och möjliga 'begränsningar'. Roligt är det att skapa, att ge andra möjlighet att ta del av det en själv gör.
2020-01-27

    ej medlem längre
först är det vackert,

sen slutar det
med en rolig knorr.

välgjort, ovanligt!
2020-01-27

  Öknens Ros VIP
Fantasifullt och sensuellt.
2020-01-27

  DominiQueen
så vackert, förtätad mystik
sensuellt framfört och välskrivet
Bravo Peter
2020-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP