Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förtroende



Att ge någon ett förtroende
är som att ge bort en del av sig själv

bör vara noga genomtänkt

när det är givet
går det aldrig att ta tillbaka




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 503 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2020-01-27 11:37



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Klokt tänkt.
2020-02-10

  Ezmeralda VIP
Så sant!
2020-02-04

  KattenKin VIP
Exakt! Har nämligen haft lust att ta tillbaka ett på sistone, därav texten "Bortbyting", men gjort är gjort och förhoppningsvis lär även jag mig av mina misstag.
2020-02-03

  lila fjäderblomman VIP
Så sant.
2020-02-01

  Lars Hedlin
JA viktigt att tänka efter före!
2020-02-01

  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord...så bra...
2020-02-01

  Karina"Kia"
Klokord och även ett givande och tagande!
2020-01-29

  M.Eta
Så sant, gäller att tänka efter vad man gör!
2020-01-29

    ADI Nehlin
Så sant, man kan bara hoppas att det vårdas väl. Fint skaldat!
2020-01-28

  Olof Lagerhorn VIP
Tänkvärda ord, även om jag inte
heller riktigt håller med dig.
Kanske är förtroende mer som att
öppna sig för någon, och som
"Respons" skriver, det har med
tillit att göra.
Man kan, i positiv bemärkelse,
skydda sin integritet, sluta sig,
för att så öppna upp igen om förutsättningarna har förändrats.
2020-01-28

  Respons VIP
Fint formulerat men jag håller inte med dig i innehållet. Förtroendet är ofta anpassat efter den tillit man känner och den kan växla över tid.
2020-01-28

  Painsomnia
Sanna ord.
2020-01-27

  Kungskobran VIP
Förtroende är något du ger
inte tar
Hur förtroendet tas emot
är lika betydelsefullt
som hur det ges
Vem kan man lita på?
ofta den man inte tror
även om det är din bror

2020-01-27

  överlevaren VIP
Instämmer!
2020-01-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Precis så är det! Förtroende är en gåva att ge och få. Men kan slå tillbaka med kraft om man ger till fel person. Kloka rader från dig!
2020-01-27

    Lena Staaf VIP
Förtroende är ömtåligt, både att ge och att få.
2020-01-27

  Maria Sundelin VIP
Så sant så
Kramar
2020-01-27

  Gunnel Eriksson VIP
Ibland är man väl lösmynt och
talar om sådant man egentligen inte
vet. Dina råd är kloka.
2020-01-27

  Eva Helene VIP
Klokt och där man man väl fått ångra sig några gånger. Bränt barn . . .
Men slutenhet är inte heller något att eftersträva.
2020-01-27

    ej medlem längre
Jag är öppen som en dagbok. Och kommer inte sluta med det. Jag är oxe, så jag tänker med halsen. Jag behöver få ut allt, hela tiden. Det var en som missbrukade mitt förtroende, men hon var en bland tusen. Jag kommer inte låta henne förstöra min tro på mänskligheten.
2020-01-27

  Feliaxel VIP
Det gäller att tänka sig för
2020-01-27

  Öknens Ros VIP
Försiktighet bör iakttas.
2020-01-27

  ULJO
Så klokt
2020-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP