Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: ULJO


En fattig poet

Jag är en poet, ganska fattig
har inte mycket, blott mina ord
men det är inte endast av pengar
man blir lycklig på denna jord

Ty så länge min penna kan skriva
och så länge jag har en vän
då är livet värt att leva
för det kommer ju aldrig igen

Mina ord vill jag sprida till alla
som vill lyssna och kanske förstå
någon tanke som svar på en fråga
har jag svaret, ja kanske ändå

Nu är allt inte givet min vän
även tunga beslut finns att ta
för om allt vore enkelt i livet
vore livet inte något att ha

Jag tror mest på det skrivna ordet
som kan etsa sig fast i en blick
och är det enda jag önskar
eller känslor av liv som jag fick

Så var glad att du har dina vänner
och din kärlek du har som du vet
om det glitter och pengar du söker
släng då tanken på att bli poet

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 443 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-01-28 08:07



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En sann Diktare och Poet!
2020-02-01

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det gäller att prioritera det som man tycker är viktigast i livet...mycket fint skrivet...
2020-02-01

  M.Eta
Så skriver en äkta poet!
2020-01-29

  Blomma-Stjärna VIP
en känsla av livsmening fyller mig när jag läser din fina poesi - och den här om poeternas glädje är ju som skriven till många av oss på poeter.se ;-) - så tack!
2020-01-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin rytm i rim och tanke, om poetens förhållande till orden.
2020-01-28

  Feliaxel VIP
Tänkvärt om poetens liv som bygger på ordets betydelse
2020-01-28

  Öknens Ros VIP
Fint beskrivet om att vara poet.
2020-01-28

    Lena Staaf VIP
Klarsynt och eftertänksamt skrivet om att vara poet. Denna glädje och nödvändighet! Rytmiskt och fint rimmat.
2020-01-28

  Maria Sundelin VIP
Fint om glädjen och ibland även nödvändigheten i att skriva.
Tror det rymt ett a i 1 styckets andra rad
2020-01-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO