Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens duva

När du flyger
min lilla duva
är det vingar av guld
som dig bär
du ska flyga
mot okända världar
men inte glömma
att jag finns här

När du flugit
och målet är nära
ska du se
en förförisk kaskad
som en eld
av gnistrande stjärnor
finns där
en drömmande stad

Om du tvekar
och intet kan veta
vad din gåva
av kärlek är värd
ska du veta
att i någons hjärta
har du skapat
ett läkande svärd

Inte något
av ondo du tänker
bara godhet
i värmande glöd
som en eldig måne
i fjärran
färgas himlen
av kärlek så röd

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 385 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-02-26 08:24



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Känner hur kärleken kommer glidande med duvan i din fina dikt.
Mer och mer kärlek behövs.
2020-02-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket vackert diktat i fin flytande rimmad dikt!
2020-02-26

  P-E-H
Så vackert diktat! Tempot, rimmen, orden... Mycket fint!
2020-02-26

  Lars Hedlin
Väldigt vackert detta!
2020-02-26

  överlevaren VIP
Väldigt vackert ordat!
2020-02-26

  Maria Sundelin VIP
Fin hyllning till det värdefulla
2020-02-26

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om kärlekens och fredens vita duva!
2020-02-26

  Feliaxel VIP
Tänkvärt om kärlekens duva
2020-02-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
R ör på sig
Ö ver och för oss
D uvan kastat loss
* sitt kärleksbloss!
2020-02-26

  Öknens Ros VIP
Fint diktat om kärlekens duva.
2020-02-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO