Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Vårkänslor

Nu spritter naturen
växterna i skogen
ljuset mellan träden
istapparna är borta
harsyra och mossa
får gynnsam kulör
konvojerna i gläntan
nätterna blir korta

Nu spritter naturen
ängsgräset böljar
knopparna slår ut
och heden sprider ro
bäckens klara vatten
grodan föder ungar
björksaven rinner
där skatan bygger bo

Nu spritter naturen
flyttfåglar i skyn
söker efter trygghet
efter lång seglats
vinden över stranden
ljummen och varm
vågorna skvalpar
ger våren sin charm

Nu spritter naturen
sipporna i backen
vintergreven borta
för syster vit och blå
haren har fått ungar
granen skjuter skott
murklan lyfter hatten
och bjuder sin invit

Nu spritter naturen
kläderna blir tunnare
kärlekskänslor stiger
och ljuset når marken
våreldarna de brinner
glada skratt till ära
näcken med sin violin
danskvällar i parken

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 573 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-02-24 08:31



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Underbart var namnet! :)
2020-02-26

  överlevaren VIP
Vårkänslor.....det spritter i orden!
2020-02-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja våren var på
gång, i lördags...
Nu full snöstorm här
vädret gör som det
vill... Men Våren Den
kommer ju igen...
Och vackert diktat,
min vän, om Den...

2020-02-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett underbart skrivet ode till våren, den älskansvärda, som vi ivrigt väntar på.
2020-02-24

  lodjuret/seglare VIP
Det finns en tapet på psyket har jag sett, kanske i teve och på den jag såg mig mätt, den var så munter i sitt skeende, den på mig spred ett just glatt leende, text kan göra även sådan den, att jag glada ögonblick vill och minns igen.
2020-02-24

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om våren som vi alla längtar efter!
2020-02-24

    Lena Staaf VIP
Fint beskriven stämning av när allt ligger i startgroparna berett att blomma ut.
2020-02-24

  Feliaxel VIP
Fantastisk vårdikt
2020-02-24

  Öknens Ros VIP
Härligt med vår och allt som spricker upp ur marken och träd som knoppas.
2020-02-24

  Maria Sundelin VIP
Hoppas det går fort tills vi är där

2020-02-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO