Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets väg

Livet är och livet går

dagar kommer, år för år

gryningsljus och fågelsång

arbetsdagar, veckan lång,

hem, och så rutinbestyren

innan natt, och äventyren

- resorna på drömhavsvågor

under himlens stjärneldslågor.

 

Kanske möter du ibland

någon som vill ta din hand

vandra vägen där du går,

som vill veta hur du mår

- ögonblick, så skiljs ni åt

och du tar din egen stråt

men det mötet som du minns

- det är därför som du finns.




Bunden vers (Rim) av Peter Olausson VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-01-29 07:46



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Hurra så bra
jag har inte vetat att jag längtade efter lite Alf Hambe förrän jag läste det här.
för detta doftade AH för mig.
Tack
2020-02-16

  Barkarve
Skön rytm och snyggt rimmat! En fin och avskalad betraktelse.
2020-02-01

  Eva Langrath VIP
Fint skrivet om möten på livets stig.
2020-01-30

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet och fint rimmat om vad som är viktigt här i livet.
2020-01-30

  Minkki VIP
I ett nötskal rimmar Du om livet, ger på slutet svaret på frågan man ställs inför, vad är meningen med livet?
2020-01-29

  Lottie Ålhed VIP
Mycket fin och tänkvärd sista vers som säger mycket om viktiga möten på livets stig
2020-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP