Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
#glädje #PositivNegativ #vinter (nyårsföresats: att tagga mina texter)


Naturens hyss

 

 

 

jag drog från gardinen nyss

för att se det vintergrå 

men naturen, pigg på hyss,

bjöd en överraskning då

                                                        

mörk igår var hela marken

 

men idag den lilla parken

lyser vit, så vit av snö

tills den åter blöts av tö

 

vägen däremot är grå

bättre så, är trygg att gå

intrycket är svart och vitt

som ett negativ, fast detta

 

är ju positivt att möta

så man vet att i det blöta

gå i glada stövlar ut

på en promenad! Salut!

 

2020-01-29   11:22

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Minkki VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2020-01-29 10:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett vinterepos som inte gäller för april - hoppas jag!
2020-04-21

  Hon kallar sig poet VIP
Tycker om titeln på dikten :) och jag sugs in redan i första stycken...gillar tanken på naturens hyss! Det busiga i dikten och perspektiven.
2020-03-30

  Eva Langrath VIP
Snyggt skaldat
2020-01-30

  Björn Björkegren/Blue Bear
Snyggt skaldat!
2020-01-29

  Poeten Salvador VIP
Jag upplever slasken
2020-01-29

    ej medlem längre
Så skönt din dikt på rim flyer fram och förmedlar en glad känsla.
2020-01-29

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!
2020-01-29

  Peter Olausson VIP
En glad överraskning!
2020-01-29

  limerick VIP
Härlig vinterpoesi!

2020-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP