Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden tänker jag mig så





I livets slutskede faller vi som löv
från livets träd

Trädgårdsmästaren
tar upp oss
med varsamma händer

och bär oss till evighetens land




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 468 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2020-01-29 11:34



Bookmark and Share


  Eugen VIP
Fint!

Påminner om en av mina absoluta favoriter
”Det gick en gammal odalman
och sjöng på åkerjorden.
Han bar en frökorg i sin hand,
och strödde mellan orden för
livets början och livets slut
sin nya fröskörd ut.
Han gick från soluppgång
till soluppgång.
Det var den sista dagens
morgon. Jag stod som harens
unge, när han kom.
Hur ångestfull jag var inför
hans vackra sång!
Då tog han mig och satte mig
i korgen och när jag somnat,
började han gå.
Döden tänkte jag mig så.”
Bo Setterlind

2020-02-26

    Peter Söderqvist
Jag tänker på Ferlin när jag läser dina rader.
Vackert.
2020-02-10

  charlotte VIP
eint formulerat om en komopstostrering
2020-02-10

  bittemi VIP
Vackert om döden!
2020-02-05

  Ezmeralda VIP
Fint avslut för oss människor.
Så ser jag det.
2020-02-04

  KattenKin VIP
Åh så vacker bild av döden! En liten pärla som jag sparar. Tack!
2020-02-03

  lila fjäderblomman VIP
Fint beskrivet!
2020-02-01

  Lars Hedlin
Att ge sig hän inför det kommande slutet
2020-02-01

  ResenärGenomLivet VIP
Skön känsla av trygghet inför det oundvikliga...
2020-02-01

  Respons VIP
En vacker bild!
2020-01-31

  Olof Lagerhorn VIP
Vacker och tankeväckande bild
kring liv och död.
2020-01-30

  Gunnel Eriksson VIP
Vackert, men jag tvivlar.
2020-01-30

  M.Eta
Många tankar om hur vi möter döden. Man hoppas på ett så barmhärtigt sätt som möjligt.
2020-01-30

  Blomma-Stjärna VIP
nog vill man tänka sig döden så trösterikt och fint!
2020-01-29

  Margit Grell
Fint!
2020-01-29

  överlevaren VIP
Rofyllda rader....
2020-01-29

  Maria Sundelin VIP
Fin tanke
Kramar
2020-01-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd och trösterik dikt!
2020-01-29

  Eva Helene VIP
Mycket fint och trösterikt!
2020-01-29

  Larz Gustafsson VIP
Fantastisk dikt av Setterlind som citeras.

Men du, det finns TVÅ ställen man kan tillbringa evigheten på.
Har man inte frid med Gud hamnar man INTE i himlen.

2020-01-29

  Niliboy
Ja, evigheten får man hoppas på, och
Hoppas att själen lever vidare!
2020-01-29

  Öknens Ros VIP
Fina tankar om döden.
2020-01-29

  ULJO
Så önskar man sig tillvaron i dödens rike.
2020-01-29

  Feliaxel VIP
Hoppas att det är så,att det är en trädgårdsmästare som tar hand om oss
2020-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP