Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Begär

Jag lyfter mitt glas
i goda vänners lag
för festens attribut
är själen min svag
det blir många glas
innan kvällen är över
rödvin och drinkar
långsamt mig söver

Jag skålar på puben
morgon och kväll
är där vid öppning
drinkar gör mig snäll
min fru är argsint
för att jag är här
hon fattar nog inte
att jag bara är kär

Jag lyfter min sejdel
för kärleken i livet
så tack gode gud
att detta är mig givet
visst älskar jag frugan
men hon är inte allt
en öl med karaktär
gör livet mindre kallt

Jag skålar för själen
för allt det jag vill ha
i baren en Margarita
får mig att mår bra
min fruga sa till mig
jag är inte längre kär
fantastiskt tänkte jag
då blir jag kvar här

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 398 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-02-04 08:47



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En av alla de saker man kan fastna i...tragiskt, men bra skrivet...
2020-02-22

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit om detta svåra och ångest fyllda ämne!
2020-02-09

  Blomma-Stjärna VIP
alkoholrus som tar över kärleks-o-arbets-förmåga/behov
- insiktsfullt och väl beskrivet
- läsvärt, tänkvärt
2020-02-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Svårt att välja
annat än butelja
när man gått över
gränsen... Och oron
i en, den känns den...
Du för väl över den...
Inte lätt ta sig själv
i kragen då utan
hjälpen den...
2020-02-04

    Lena Staaf VIP
Rakt skrivet om begäret som tar över. Du har fångat just den glittrande, sköna känslan som gör att allt annat blir oviktigt. Man får hjärtat i halsgropen. Frun....
2020-02-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skrivet om spriten, detta gissel som ibland får ta överhanden.
2020-02-04

  Maria Sundelin VIP
En tragisk vardag när detta sker
2020-02-04

  Kungskobran VIP
När puben tar över
behöver man klöver
för att bli full varje kväll
och förbli god och snäll
2020-02-04

  Öknens Ros VIP
På spritens konsekvenser tänker man inte medan man dricker.
2020-02-04

  Feliaxel VIP
Svårt att styra begäret
2020-02-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO