Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omplantering




En liten buske växte i frihet

grävdes upp

formades och tuktades av främmande händer

en del av rötterna togs bort
innan den omplanterades

en del grenar klipptes av

längtade tillbaka till platsen
där den en gång slagit rot




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 719 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2020-01-31 13:05



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
För mig blir det här en dikt om frihet, hur den begränsas av sociala konventioner och vår egen historia. Snyggt.
2020-02-10

  Ezmeralda VIP
Fint och tänkvärt om att det ibland kanske inte är så bra att ryckas upp med sina rötter.
2020-02-04

  Eva Helene VIP
Fint och tänkvärt detta!
2020-02-02

  lila fjäderblomman VIP
Din fina dikt får mig att tänka på adoption.
2020-02-01

  överlevaren VIP
Där man härstammar finns ens rötter.....
2020-02-01

  ResenärGenomLivet VIP
Fast ibland kan omplanteringen ge upphov till en bra tillväxt...åtminstone kan man hoppas det...tänkvärt...
2020-02-01

  Lars Hedlin
Bra och fint!
2020-02-01

  Elinor Sörensson VIP
Mycket fin metafor
2020-02-01

  M.Eta
Hemma bäst!
2020-01-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Superbra metaforer om betydelsen av våra rötter. Har aldrig känt till mina rötter på fädernet. Det är en stor saknad.
2020-01-31

  Olof Lagerhorn VIP
Skickligt utvecklad metafor kring hur tillvaron formar och omformar oss.
2020-01-31

  Maria Sundelin VIP
Inget bör ändras så till den grad att det inte går att känna igen
Kramar
2020-01-31

  Öknens Ros VIP
Därför så många släktforskar, de vill veta sina rötter.
2020-01-31

  ULJO
Förstår det. Hemma är hemmma
2020-01-31

  Niliboy
Ja, en del såddes i den goda jorden
och växte upp å gav riklig skörd!
2020-01-31

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Våra rötter är betydelsefulla. Du har så fint beskrivit detta.
2020-01-31

  Nils-Robert
Fin metafor.
2020-01-31

  Feliaxel VIP
Kan nog vara bra att få växa i det fria
2020-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP