Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jorden rör sig i sin bana runt Solen

Jorden rör sig
i sin bana runt Solen

liv uppstod
och evolutionen har kulminerat
i människans uppkomst

människan - den enda art
som innehar förmågan att ta kål på sig själv
och det mesta av övrigt liv här på Jorden

även efter att vi utrotat oss själva
kommer Jorden att fortsätta
i sin bana runt Solen

och vårt solsystem
kommer att rusa vidare genom rymden

kanske kommer nån annan livsform
en dag att hitta Jorden och den förödelse
och allt skräp vi lämnat efter oss

det är omöjligt för oss att förutspå
hur dessa varelser kommer att se på oss
och vad de kommer att kalla detta

men "intelligent liv och civilisation"
kommer det knappast att vara




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-01 10:25



Bookmark and Share


  Tea Frid
Ett allvarligt ämne med en ände av förskräckelse. Men knorren är förskräckligt rolig också. Bra!
2020-02-14

  Tomas Karlsson VIP
Det är väl bara att konstatera att vår framtid inte ser ljus ut. Men det är väl evolutionens nästa steg att inse att människan var ett misstag och låta oss utrota oss själva? :-P
2020-02-01

  Barkarve
Jag tycker att det trots allt är en trösterik tanke.
2020-02-01

  Språk, hjärna!
Ödesmättad.
2020-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP