Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen spegel att spegla sig i

Jag plockade en blomma så vacker och fin
hennes prakt målade min värld i full blom
i min hand sprider hon sin väldoft
som i en behaglig och vacker dröm

Färgerna bländar den som inte får se
men jag njuter av hennes skönhet
jag plockar hennes blad och räknar ett-två-tre
för tiden med henne är en evighet

Av doften sprider sig en lugnande känsla
där ingen oro någonsin bor
av den lena stjälken i handen
hon är så oändligt vackrare än hon tror

För ingen spegel har hon att spegla sig i
bara blott mitt hjärtas stilla vatten
där i den spegelblanka ytan
ser hon sig klart på dagen och natten

Denna fagra blomma lyfter min själ till en dans
min trötta själ känner sig så tyngdlös
hon går inte att finna någon annanstans
min älskade - så vacker o graciös.




Bunden vers (Rim) av poetförlivet
Läst 184 gånger
Publicerad 2020-01-31 19:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

poetförlivet
poetförlivet