Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När du klättrar i lianer

Du klättrar i lianer. Ålar dig. Stryker längs dikena likt en oplockad sommarbukett.
Du gör allt. Undrar. Hur länge tagningen ska pågå. Hur länge du ska gå med en dröm i fickan. Dricka molnljus, äta skorpor med stjärnmarmelad. Innan regnet faller. Innan natten kommer.
Du undrar om du ska överleva. Om du lever. Om du vet att leva.
Utan en endaste själ vid din sida.

Kanske bör du. Gå i taket. Andas skärvor. Av frusen sorg. Som en gammal som en nyfödd. Sen släppa. Dig. Så tunn.
Och börja om. Som spindels första, väldigt vackra. Lilla form.




Fri vers (Fri form) av Hestia VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-02-02 01:52



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Skorpor med stjärnmarmelad".
Svåröverträffat.
2020-02-02

  Mats Edin VIP
Sköna strofer
2020-02-02

    ej medlem längre
Obeskrivligt vackert, både levande I varje detalj och undflyende på samma gång.
2020-02-02

  KattenKin VIP
Oj vad vackert! Jag blir stum. Bokmärker pärlan på studs.
2020-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Hestia
Hestia VIP