Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt ur min samling "Hel är världen"


Vävbäraren

Bakom det vi ser
ligger röster
dolda

tysta ljud
och formlösa kroppar
genomsyrar allt som är och har varit
Midgård är fernissan
fast nio världar är en

Jag ser hennes rörelse
tydligare än andras
för framåt är den enda vägen
allting är en ständig skritt

Jag ser henne i allt som varit,
finns och blir
därför bär hon väven,
om än aldrig ensam

de hon redan tagit
finns här
i mig

överallt

både platsen och gudinnan
göms i alla ting

Hela världen bär hennes namn




Fri vers (Fri form) av Love Kölle
Läst 205 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-01 10:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Love Kölle
Love Kölle