Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan renomme`n blivit berömd hos stjärnan!

Den ödmjuka stjärnan.
De ödmjuka stjärnorna.
Som konfetti på en stor röda-mattan galan,
tittar stjärnorna upp.
Och ner ramlar konfettin i stora skurar, av Guld och Silver.
Och konfettin, alltsammans...
Består av ordet Tack!
Vad är då centrum för galan?
Ordet tack, eller stjärnorna?
Är det en tacksamhetsgala?
Behöver stjärnorna ens vara stjärnor, för att dyka upp på galan?
Blir det mer glamour över hela spektaklet, om stjärnorna är redan kända människor?
Så kallade VIP?
Skulle de vara den egna rasen?
Separerad i övrigt från mänskligheten själv?
Bara för att de kallas av andra för Vip?
Men själva grejen är väl att vara Vip , självutnämnd?
Och känna det i sitt hjärta och sin själ?
Sedan leder ju det ena till det andra...
Att en Vip-person, även blir viktig för andra...
Om den känner det själv.
Det största och mänskligaste skrytet, är det som Vip-personen säger om sig själv; Jag vill inte skryta!
Det är förordet till skryt!
För oftast fortsätter ordet med Men.
Kan det, snacket eller det negativa någonsin ta slut?
Om man bygger Berg, hus eller Murar, för det är just vad man gör, med ordet Men.
Ibland är hela liv; En Men-Kultur!
Ibland är inslag av liv; En Men -kultur!
Och ibland har människor lyckats bryta sig loss...
Från sin Men-kultur!
Men poängen är, att en VIP-person med sin historia, påverkar andra mest genom att vara en Vip-person i sitt eget hjärta, och sprida det till andra, genom glädje, och utan att behöva tala om att; I am a very important person! Samt vara ödmjuka. Sedan finns det såklart undantag, men jag har inte mött många...
Som kan berätta att de är viktiga, och samtidigt påverka andra!




Bunden vers av Mim
Läst 89 gånger
Publicerad 2020-02-02 01:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim