Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

passerar brytpunkten

 

ditt ordlösa språk
mitt synfälts centrum
jublande skymning
panoramahorisonten runt

tänkta penseldrag
ur längtans klara luft

till mörkrets sammet

himlens nålstick växer till

 

ytan på vår vattenspegel

ändras omärkbart

stillnaden försvinner
krusas

vågbrott vitnar

två som sveps av dimmors dans
turerna allt vildare

in i virvlars vimmel

forsens kraftfält pockar

oskiljaktiga i rörelsen

smälter samman

vi som våra andetag



 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 185 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-02 13:15



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Instämmer med Lena ! Kärleken omfattar båda aspekterna - fina bilder !
2020-02-04

    Lena Staaf VIP
Jag läser det både som en naturbetraktelse och som en stormande kärlekshandling mellan två.
2020-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg