Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


EN KOPP TÉ(ODICÉ)

Snacka aldrig teodicéproblem

med en ständigt ilsken extrem bohem

Du får skäppan full av hans arrogans

och blir tvungen att gå nånannanstans

"Sa du 'outgrundliga vägar', Stig?

Sa du det betyder det faktiskt krig!"

Stigen leder till isoleringen

Och där når man honom nog aldrig sen

 

Kom med klara svar om du vill bli kvar

Annars kan du fortsätta där du var

i ditt otrosnäste bak nästa krök

Där finns lax - man lägger på extra lök

Tunga bördor läggs på en broders rygg

Allt han ville var att få vara trygg

Snacka aldrig teodicéproblem

förrän du har skrivit hans requiem

 

LARZ GUSTAFSSON 2/2 2020




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 142 gånger
Publicerad 2020-02-02 16:42



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tillåt mig rekommendera "How I Met Your Mother" eller något annat nonsens.
2020-02-04

  Larz Gustafsson VIP
Jag skriver inte för att roa.
Jag är ingen clown eller komiker.
Det finns ingen som helst humor i detta.
2020-02-04

  Anita Hanssen
Humor! Fotot frammanade genast rejäla skratt. Och första stycket innehåller sina spetsfundigheter, men i andra stycket tappar jag bort glädjen.
2020-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP