Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mörkret eller

om det nu är mörkret
oron över den eller den
ilskan över ditten och datten
förtvivlan över politiken
eller själva ålderdomen

om vi är trötta på varandras sätt
att vara röst
om en eller båda känner sig mindre
hörd

"dra åt helvete" hade han sagt

just den stunden

hör mina ensamma steg
inte tänka, bara gå
på den våta asfalten
ute i nattluften

en kvinna frågar om Spelmansvägen
batteriet på hennes smartphone är nästan slut
och jag har ingen iPhone alls
men jag pekar åt håll jag tror är rätt

jag vet inte varför
men plötsligt skrattar vi båda
bara så där
- som en nåd

hemma ber jag mannen min om fred
kvittar för mig vems fel, han, jag eller vi
vad kan vi vara annat än spegelbilder
för varandra?

"vet inte vad jag ska säga" säger han
"har inget jag heller att säga" svarar jag
men jag hoppas på tystnadens läkande krafter





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 447 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-02-02 23:06



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Viktigt att rensa luften ibland! Ingen av er vill ha bråk, det hörs, och det är ju så himla skönt att säga Förlåt.
Mitt uppi alltihop, ett förlösande möte. Det är stort.
2020-02-05

  KattenKin VIP
Wow så fint skrivet! Nära livet när det kärvar lite. Ärligt.
2020-02-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Tråkigt intermezzo, men väl igenkänt, säkert för många par. Ibland vill sig inte livet. Du beskriver detta så bra!
2020-02-03

  ULJO
Tråkigt när kärleken inte har full harmoni. Det är den värd. Men det krävs naturligtvis jobb hela tiden.
2020-02-03

    Lena Staaf VIP
Det svåra att leva tillsammans. Att älska och stötta men samtidigt bli så gruvligt irriterade på varandra ibland. Men också kunna sluta fred utan orimliga,fredsvillkor.
2020-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP