Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det händer just nu!

 

Hatet växer
i Sveriges stugor
Vi ser tyska reflexer
som i kristallnattens trasiga fönsterrutor

Alla fler tal och texter
använder nödtårar
För att bortförklara ondskans läxor
för den som ser, ger retoriken empatin kalla kårar

Alla skyller på alla
men vissa mer än andra
För de som fryser sig kalla
blir retoriken ett mördande mantra

Den hårda sanningen
döljs bakom halvsanningar och rena lögner
Ondskan vinner röster genom förmaningar
om att empatin stjäl just din lön

Ändå ser vi de rika bli rikare
hör ord från EU om rika Sverige
Ser du inte att våra skrikare
är de som inga arbetare vill frige

Bli inte en av dem, ge inte din tröst
till de som inget vill ge, inte ens till dig
Tänk till, eller behåll din röst
innan deras dolda budskap äter upp just dig




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-03 08:04



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Inget har förändrats, de rika roffar åt sig medan de fattiga blir fattigare.
2020-02-03
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP