Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den mörka dalen

Det är ingen mening att sluta försöka krypa upp för den mörka dalens sidor, för att sen glida ner igen. Det är krypandet som är meningen.


Det är känslan av meningslöshet i ditt hjärta som är hotet. Inte värken i musklerna, inte dina uppslita fingertoppar som lämnar blodspår i den mörka dalens sidor.




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 412 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2020-02-03 14:50



Bookmark and Share


  Christoffer Andersson
Att krypa under depressionens klinga och undra varför, det är själva den fundamentala mekanismen i begreppet "fortsätta". Att betrakta ångesten, inte bara acceptera och se, utan rannsaka den, ställa frågor och härda ut. Krypande, känslan av meningslöshet, den krypande meningslösheten... i saktmodigheten finns ansatsen till en kampsång. Hatten av!
2020-04-10

  KattenKin VIP
Välförtjänt guldstämpel på denna pärla, blir glad att dikten kom fram i ljuset. Grattis!!
2020-02-04

  Carl-Johan Bachofner
Dikten är skriven under en bra period i livet med tankarna tillbaka på det helvete som varit. Tankar om att fortsätta trots allt.
2020-02-03

  Den skrivande tysta
Ångest. Eller ett tråkigt liv?
2020-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner