Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Då går jag ner i min källare...


Med buller och bång...


Radar upp sig
för min inre syn
i långa rader
så jag kan få
spader
Uppväxten
Livet
Allt utan
givna svar
På sånt som
en gång var
Bild för bild
står dom där
i boxen
Längst in i
dammig
källarvrå
Och där
låter jag
dem stå
Tills något
minne av alla
bilder
vaknar till liv
i natten
Och dansar
runt med
alla leksakerna
och katten
Som gått ner
i källaren
för att dricka
vatten
Kanske borde de
åter få krypa ner
i källarens
mest obesökta vrå
och damma igen
för gott
Är vad jag tänker

i all min dysterhet
Medan allt därnere
dansar runt
i ysterhet
Och fastän jag vill tro
att alla minnen sover
Har de bara
gömt sig därnere
en stund
För att bullra och
låta så jag inte kan
få en blund





Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-02-03 15:15



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet, känns inte helt obekant!
2020-02-03

  Gunnel Eriksson VIP
Bra beskrivning - känner igen mig.
Tycker mycket om de korta raderna.
De ger schvung i texten.
2020-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP