Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LITTERÄR METAMORFOS

Fr FORNTIDENS gytter
med skrift på tunga lertavlor
diktaren försöker göra sig tillgänglig.

På mödosamma vandringar som bard
fr ANTIKEN
når han fram till MEDELTIDENS gyckel
och spel,
tills RENÄSSANSEN och Gutenbergs
uttrycksfulla press,
för att strax därpå hamna i en tvekamp
på liv och död
mellan BAROCK och KLASSICISM.

Efter att rest sig innan tio
ingick diktaren med kritiskt tänkande
i UPPLYSNINGENS omtumlande epok,
för att strax bli klartänkt
med realistiska anspråk,
tills hans hjärta och puls
började slå för ROMANTIKENS
känslosamma nerv

När det romantiska ruset lagt sig
antogs han av den verklighet
som REALISMEN och NATURALISMEN
villkorat för vidare befordran
till MODERNISMENS utvecklande
klarhet i tanke och språk,
med vars SYMBOLISM,
överbryggar de språkliga barriärerna.

*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 140 gånger
Publicerad 2020-02-03 21:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP