Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den frätande solen

en mörk stad
lyktor var tankar som var förbjudna av Skuggbyrån Ljusingenjörernas sak rönte därför motstånd och giftgas

det upprättades en plan
på tänder ristades kodord
ingenjörernas gryningsstrålning släpptes lös och dödskonturerna kom fram

i jakten på neonlarver med potential att bli bländande fjärilar fick Byråns röntgenknivar dissekera byggnader
och sätta dem under Superögat som hade mikroblick

de fann spår
av olaglig ingenjörsverksamhet
till exempel kvardröjande glittersprak och eldflugor
men även feberspeglar som riggats i syfte att sätta Byrån ur spel

Skuggbyrån byggde gårdagsbomber
och lät dem regna över staden
så att gårdagens mörker kunde brisera här och nu

men ingenjörernas hemliga vapen var den frätande solen
som antändes i stadens mitt
och mörkret blev ånga som åts
av det nya ljus
som fyllde gatorna och rummen




Fri vers av Love Kölle
Läst 259 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-03 21:00



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Lite Kallocain över den!
2020-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Love Kölle
Love Kölle