Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lersmaskare, Pinnkrafsare och Vattenslaskare

När du blir litet större, växt till dig och inte längre så lätt låter dig vettskrämmas,

skall jag berätta om Lersmaskare, Pinnkrafsare och Vattenslaskare.

Dessa hemska varelser som bor i min skog.

Tills dess skall vi ännu knacka försiktigt invid trädrötterna och fråga om kaninerna är hemma.
Invid de små hålen i skogen skall vi huka oss, spana in och lyssna efter musmor som pysslar kring sina små. Jag skall fortfarande prata med fåglarna och tala om vad de berättar. Du skall dundra fram på skogsstigarna, med långa dinosauriesteg och jag skall bli skrämd och fly undan.

Men; en dag skall jag berätta.

Om de stygga och skygga; Lersmaskarna, Pinnkrafsarna och Vattenslaskarna.

De som bor i min skog. Visar sig mycket sällan i dagsljus, för då riskerar de ...

I gryningen kan man - om man har tur - följa spår i leran, bland pinnar och vid vattendrag ...

 




Övriga genrer av Anita Hanssen
Läst 171 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-16 16:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anita Hanssen
Anita Hanssen