Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tack alla gudar

cyklade tanklöst hemifrån
utan mobil/kontokort/kontanter/husnyckel
och när jag kom hem
var min man inte där
- aldrig att det hänt!

gick i regnet
först till lilla ICA
sedan stora ICA
lånade toaletten
på Olympia restaurang

det är ett kurdiskt familjeföretag
jag fick torka där, fick varmt kaffe
och dagens pizza på kredit
men när jag åter traskade hem
var min man fortfarande puts väck
- vad i all sin dar kan ha hänt!

fick te hos en väninna
och en vilostund
och löfte om soppa
och att vänta där
men då äntligen hörde jag min man
i min väninnas mobil!

och jag tackade alla gudar och gudinnor
jag prisade mitt lyckliga öde
på vägen, genom regnet, hem

och han blev omkramad, min man
och tänk han hade fixat busskort åt oss
och laddat med varsin 24-timmarsbiljett

beundrad blev hans nyköpta jacka
en födelsedagspresent, från mig
som han äntligen hämtat ut

han hade ätit på kinarestaurang
för att Kina behandlas vanvördigt av U.S.A
och vem vet hur Kina fått coronaviruset?

om jag är gudfruktig
är min man putslustig
så tänker jag
och tackar himmel och jord
och varenda livstråd i min väv
för ett fantastiskt slut
på en äventyrlig dag!








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-02-04 21:20



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tack för att du delar med dig...
2020-02-09

  lila fjäderblomman VIP
Ett riktigt äventyr som slutar lyckligt! Angående coronaviruset - har jag sagt minst 5 ggr " var kommer det ifrån?" kan hända du gett svar på detta, eller är det en konspirationsteori?! Vem vet!? kram

2020-02-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Vardagsdramatik, med gott slut, att glädjas åt! Och positiva och omtänksamma medmänniskor, som hjälpte dig på olika sätt. Det finns hopp om mänskligheten:)
2020-02-05

  Marita Ohlquist VIP
En underbar dag där du fick många nya trådar till din livsväv, vänlighet och omtänksamt bemötande i varma, fina färger.
2020-02-05

    Lena Söderkvist VIP
Humor, oro och vilja att dela med sig är alltid bra. Det lyckas du utmärkt med här.
2020-02-05

  KattenKin VIP
Vardagsspänning när rutiner plötsligt bryts. Man ska nog helst inte ta något för givet, och allra minst hur virus sprids idag när de kan specialdesignas och planteras. Bra skrivet.
2020-02-05

  ULJO
Din text väcker en tanke. Kan det vara så att USA planterat ut något som dragit i gång virusepidemin. Spännande tanke.
2020-02-05

    Lena Staaf VIP
Dramatisk dikt med hjärtat i halsgropen i den vardagliga verkligheten!
2020-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP