Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fantasier om händelser i periferin

En solskugga rör sig genom ljusbarriärernas veck
Hur nära ter sig verkligheten då
frågar man sig
Då en vy som jag skulle ha upplevt i verkligheten
i stället passerar mig som skuggfigurer mitt i rummet
och införlivas ändå med mina minnen

Olämpliga förhållanden införs i lektörens bok
En del avlägsnas genast en del efter en tid
medan männen och kvinnorna ute på torget
är våra omedvetna iakttagare

Vi erfarna sitter i ett skumt rum
som gränsar till ensligheten och slutar vår vision
då vi blir medvetna om den egentliga verkligheten
medan ljuset väljer ut nya personligheter
att vara först med att iakttaga
och kategorisera vår värld i morgon




Fri vers (Prosapoesi) av Lennart Andersson
Läst 107 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-02-05 05:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson