Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten fågel




Hon var som en fågel
instängd i en bur

längtade efter att flyga fritt

omtänksamma händer
öppnade luckan

frihetens stund var inne

vecklade ut sina stela vingar
och flög ut

världen var stor och främmande

vände tillbaka till buren
rädd för det okända utanför




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2020-02-05 12:43



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Man kan ju hoppas att det blev fler flygturer...en liten runda nu och då för att vänja sig och lära sig hur det fungerar...fint...
2020-02-22

  Sommarina VIP
Så fin dikt, om osäkerhet, så sorgligt.
2020-02-12

    Peter Söderqvist
Liknelsen fångar så mycket.
Jag tycker om den.
2020-02-10

  Lars Hedlin
Stark och djupt!
2020-02-09

  lila fjäderblomman VIP
Fint! Trygghetsbehovet kan vara överskuggande frihetsbehovet. Svårt hitta balansen om rädslan är för stor!
2020-02-07

  Eva Helene VIP
Du har alltid så vackra och kloka metaforer i dina dikter, så även i denna. Mycket fint!
2020-02-07

  M.Eta
Borta bra men hemma bäst. Stora världen kan vara skrämmande!
2020-02-06

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfull bild kring att det här
med att bli och vara "fri", kan
vara mer komplext än man
kanske först tror.
2020-02-06

  Maria Sundelin VIP
Tyvärr är vi ofta räddare för det okända än det vi känner till även om det vi känner till är hemskt eller kvävande
Kramar
2020-02-06

  Gunnel Eriksson VIP
Ännu en skickligt skriven liknelse
eller en fin skildring av en rädd fågel.
Läsaren får välja själv.
2020-02-06

    Lena Staaf VIP
Man vet vad man har men inte vad man får. Rädslan att pröva vingarna, gäller många.
2020-02-05

    Elisabeth Nilsson VIP
En målande och insiktsfull bild av en verklighet för många människor med osäkra vingar. Kanske ska de en gång våga flyga fritt.
2020-02-05

  Margit Grell
Kanske flera försök krävs ibland
för att kunna nå friheten..
2020-02-05

  överlevaren VIP
Vingarna bär inte ända fram men träning ger färdighet och med det kommer modet att våga....tänker jag.
2020-02-05

  Maj-Lis VIP
Bra, visst kan man vara rädd för det okända
2020-02-05

  ULJO
Bra att tryggheten finns som återvändande plats om faror hotar.
2020-02-05

  Niliboy
Ja, världen är inte mycket att stå efter det får räcka med hembygden å tryggheten där!
2020-02-05

  Feliaxel VIP
Det okända kan kännas otäckt i början
2020-02-05

  Öknens Ros VIP
När världen är främmande och skrämmande känns det skönt med tryggheten hemma.
2020-02-05

  Ezmeralda VIP
Fint om att ha en vilja att vara fri.
Men ändå återvända till tryggheten.
2020-02-05

  KattenKin VIP
Så många som lever precis så, har faktiskt besökt två senaste veckan. Så fina, men de vågar inte. Din vackra dikt är deras verklighet, och jag har förstått att de inte bara accepterar, utan nöjer sig. Så är det ju inte för alla.
2020-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP