Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Semesterlunch...


SPAGETTI!

Det var sommar, familjen besökte en
restaurang med sonen drygt 2 år.
Lokalen var helt tom, övriga bord
lediga. Dock gjorde en ensam gäst
entre, trots alla lediga bord valde
gästen att sätta sig intill familjen.
Det borde han undvikit...

Vi beställde, sonen önskade sig
spagetti och köttfärssås, milde
himmel, visste vilket kladd det
var på gång att bli.

Gästen beställde något kött och
skulle njuta intill oss.
Maten serverades av en vänlig
servitris. Sonen försökte träffa
rätt med en sked till munnen,
dregel och mat över stora delar
av ansiktet.

Gästen bredvid, stirrade och fick
ljudliga kvällningar, varför valde
gästen platsen intill familjen? Var
han inte underkunnig om hur barn
njuter och i viss mån slafsar i sig?
Det blev för mycket för gästen, han
lämnade sin mat och bordet snabbt,
även restaurangen; utan att betala...




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 162 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-02-05 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje