Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: ULJO


Fågelrestaurang

Vintervita vidder
och snö överallt
svårt att finna mat
när allting är kallt
Talgoxen spanar
runt längs marken
söker lite vänlighet
matbordet i parken

Snöflingor i luften
där ett hus med tak
kanske lite frön
med sommarens smak
någon är där redan
finken med gula vingar
skalar i förtvivlan
näringen det bringar

Vintervitt på kullen
och en fruktfylld rönn
nötpåsar på grenarna
på trädgårdens lönn
en Ala carte meny
kring blåmesens iver
skator och kråkor
bland fröpåsarna river

Snöflingorna singlar
och nötväckan är där
pilfinkar i massor
maten börjar sina
under himmel grå
knack på fönsterrutan
nu dags att fylla på

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 451 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-02-20 08:36



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Dinner for birds! :)
2020-02-26

  ResenärGenomLivet VIP
Så fint du skriver om våra små fåglar...
2020-02-22

    ej medlem längre
Väldigt fin
2020-02-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket fint diktat om fåglarnas vinterliv. Älskar att iaktta dem vid "matbordet"!
2020-02-21

  Maria Sundelin VIP
Ja fåglarna behöver hjälp i kylan
2020-02-20

  Öknens Ros VIP
Jag blir varm om hjärtat när jag läser din dikt om alla fåglar, vad vore världen utan dessa små varelser?
2020-02-20

  Feliaxel VIP
Fint skaldat om våra små vänners fröbehov
2020-02-20

    Lena Staaf VIP
Härlig dikt om samspelet mellan människa och fågel! Fint när de knackar på rutan!
2020-02-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO