Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vit pälskostym


När jag öppnade dörren och steg ut på trappan
såg jag att natten stickat ett värmande täcke
och brett ut över hustaken
medan jag stod stilla och andades rök ut, frostluft in
upptäckte jag en flik av täcket sakta rullade
utför grannens tak och landade på marken
i en fnittrande glitterhög
och alla bilar hade fått en vit pälskostym
allt eftersom timmarna rann bort, tinade stjärnorna
ingen sol torkade bort molnen i dag
men talgoxe och blåmes kvittrade upplivade
bland fågelfrön och talgbollar





Fri vers (Prosapoesi) av morgonstjärna VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-07 10:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
målande
2020-02-07
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP