Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Februarimorgon

Över den frostvävda asfalten
slår morgonens krispiga andetag
ystra kullerbyttor
Lekfullt
buffar stjärnbarnen
på månmodern
som göms av molnen
Sakta mornar sig
dagen i vattenspegeln
bland svärmande nymfer
Trädens grenar
söker förgäves
efter månens sken




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-02-07 20:00



Bookmark and Share


  BenGust VIP
"Krispiga andetag" (snyggt) och "svärmande nymfer" (trolskt). Snökrispiga andetag vad gäller oss här norröver vid den tiden.
2020-06-07

    ej medlem längre
Väldigt fint skrivet och sagolikt
(Hade önskat vackra bilder till av Einar Norelius Bland tomtar o troll)
2020-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP