Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Edelweiss är död

Är han verkligen död.
Men det låter ju fortfarande inifrån lägenheten, ja, det spolas ju från toaletten, det hör man ju. Men det var länge sedan vi sågs i farstun.

Så är det varje vinter.
För på sommaren kan man sitta för sej själv ibland i skuggan vid grillen utanför tunnelbanan.. Vem då ? de ingen som sitter där. Aldrig.

Men det är ju Edelweiss uppdiktad i dikt ju . Läs.

Död. vid liv, levande, i det här fallet vet jag inte riktigt, men jag väljer att säga att han lever.

Kanske om han själv fick bestämma så kklart.

Han tycker om bakelit. Det rimmar på masonit. Men olika doft. Doftar masonit ?
När han är föryld tänker han inte på det. Påverkar luktsinnet. Näsan. Snorig på vintern.

Han snyter sej utan att någon hör, tänker att det nog går över. Förkylningen.
Så fort masoniten är på väg att lossna stoppar han in ett nytt tuggummi i munnen. fäster på masoniten och täcker för sina fönster

Så död är han inte, bara förkyld. Hör hur det spolar från toaletten.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 150 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-02-08 15:30



Bookmark and Share


  Nanna X
Skönt. Han hade ju nyss återuppstått
2020-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg