Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glädjande nyheter

 
En underbar kapitulation. En uppgivenhet som riktigt sjunger i hela kroppen. Jag har en allvarlig skada i själen som aldrig läker. I mitt inre ett obeskrivligt turbulent kaos. Livet går runt, runt, runt, och vips så är man död, ingen saknar en nämnvärt, och snart är man glömd. Härlig är jorden, härlig är psykosen, i tunneln lyser de dödas längtan och drömmar. Det dåliga samvetets vrede och hat skymmer solen. De som älskade mig allra mest var de som svek mig allra hårdast. Livet känns som en ändlöst grym historia som är omöjlig att läka och ställa till rätta. Just idag så vill jag inte leva. Jag har tappat modet och lusten. Livet går runt, runt, runt, och vips så är man död. Härlig är döden, härlig är psykosen, i tunneln så lyser de dödas längtan och drömmar.
En blixtrande glädje dansar en stilla tryckare med evigheten och alltet exploderar i en ursinnig frid. Innerligt välkomna på dans med vickning allihop. Det är min begravningsfest, och min kropp ligger i öppen kista, medan min ande svävar uppe under taket och tisslar och tasslar med några keruber. Det enda ni behöver ta med er är ett glatt humör, för nu ska vi alla fira att jag äntligen har åkt vidare med pompa och ståt och en lycklig varm gråt. Hela min existens har stagnerat till en grå meningslöshets stilla och rubbade eufori. Helvetet hugger efter min värdighet och integritet. Förvirrad och förtvivlad så gömmer jag ansiktet i en kudde och skriker. Varför just jag? Varför skulle ni mörda min älskade livskamrat och själssyster? Med genomborrad lever så förblödde och avled hon på sjukhuset. Jag dog jag också. Härlig är jorden, döden och lajbans med psykosen. Livet går runt, runt, runt, och vips så är man död, ingen saknar en nämnvärt, och snart är man glömd. Lycka är att äntligen slippa livets blytunga sorg, skrikande förtvivlan, och förgiftande maktlöshet och insupa ett friskt andetag av hänryckt klarsyn i himmelriket. Skratta sin underbara glädje tillsammans med de man älskar och som älskar en. Halleluja!, halleluja!, halleluja! Jag har allvarliga skador som inte syns. Min själ blöder ymnigt, så att jag skriker svart pulserande ångest, isande, blixtrande, allomfattande, vidrigt, vedervärdigt, vilket gör mig hett förälskad i döden, förlossaren, befriaren, den som kommer med glädjande nyheter. 
 





Fri vers (Prosapoesi) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-08 15:50



Bookmark and Share


  ERD-man-SKY VIP
- () LOL
2020-02-08

    Lars J
Styrkan i denna texten får de flesta andra här på poeter.se att blekna. Ordens kraft är inspirerande, bra skrivet och starkt.
2020-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP