Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När sorgen fyller oss

Var gång vi mister någon vi håller kär

Faller en stjärna från himlen 

Förlorar naturen och livet sin glans

För när hjärtat av saknad blöder

Är det svårt att tro på glädjen

 

"Spela min lind

Sjung min näktergal"

Som Astrid Lindgren skrev

Likt tecken på livets trygghet 

 

I saknadens stund kan vi inte längre höra

Näktergalens tröstande toner

Har vi förlorat förmågan att se

Hur vinden spelar i lindens blad

 

Ty där och då saknaden och smärtan 

Fyller hela vår tillvaro med mörker

Glömmer vi bort alla vackra minnen

De som senare får oss att le genom tårar

När vi tänker tillbaka på alla vackra minnen 

 

Så spela min lind genom sorgen

Sjung min näktergal dina vackraste toner

Ty även om jag inte kan höra det nu

Så kommer det en dag att åter vara

Det som får mitt hjärta att le

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-02-10 14:32



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra och starkt i beröring och insikt!
2020-02-16

  Millner VIP
Antar att det ska stå "det som får mitt hjärta att le" i sista raden
2020-02-14

  Marita Ohlquist VIP
Så fint du skriver om sorgearbetet som så småningom åter får oss att känna glädje.
2020-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP