Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ARVSSYND

ELÄNDIGT ARV I ARVSMASSA
Neandertalaren sitter trött i sin ärvda fåtölj gäspar slött och bligar slugt mot sin nyfunna vän. Hästsvansklädda flicka, snart med genetikens stränga lagar.
Det går, att i hennes framtida arv spåra, även min artfrämmande person.
Hon skall få Min arvsmassa som framtidsgåva, detta viskar jag i hennes öra. Den dagen åstundas snart, men vilket under kommer då att ske, du väna sapiensbarn ur släktet Homo.
I den upplysta framtidens ljus blir jag din avkommas far i evighet. Under över alla under ingen kommer någonsin att se mysteriet i dessa mina ovanligt vanliga gener.
De med sin dolda magiskt dansande spiral, förvirrar endast det uppenbara och sanna.
Min mor din mormor var, bland min arvsmassa dold. Så finurligt och naturligt, aldrig uppdagas sanningen mera enkelt min vän. Gen gemenskapens budord nummer ett.
Men vem var då min far.
Mysteriets cirkel blev sluten när ormen bet sig i sin svans.

© Bosse 8 december 2020.




Övriga genrer (Satir) av Bossepoet från Österbotten
Läst 125 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-02-08 20:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten