Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilsegång

Att veta på vilken plats en dröm utspelar sig
längs de oskrivna stigarna, outforskade
rasslande av mörker
där våra kroppar följer mossformationer, håligheter
myrstackarnas lutning i kvällssolen

och skräcken i en hastig utandning
ett vasst ljud som klyver sömnen
öppnar den som en mogen frukt
skär kärnorna ur hjärtat som kastanjer,
kamrarna som åter sluter sig

att känna sömnens exakta koordinater
hennes fingrar av barkade kvistar
som stryker längs din ryggrad
och ljudet av lövsprickningen, ett ljust vårregn
dvala i vördnadsfull glömska




Fri vers av Grävling
Läst 226 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-02-08 21:21



Bookmark and Share


  Stisse
Ännu en strålande skapelse av din hand. Njuter av att läsa den och låta mig flyta med i den suggestiva texten.
2020-02-09

  Solweig Jansson VIP
Härlig läsning !
2020-02-09

  Kungskobran VIP
Så suggestivt, en njutning att läsa
2020-02-09

    Lena Staaf VIP
Drömskt, vackert.
2020-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling