Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och alla bara rusar.


och alla bara kämpar
bankar dunkar huvudet i väggen
ibland hela sig
varför då?
för att allt ska gå så fort
för att alla kräver svar
för att vara tillgänglig visa framfötterna lägga strategier maxa toppa göra succé

det vi rusar genom
för att slaviskt jaga ikapp ett berg som aldrig krymper
det är livet
livet alltså

jag har rusat
sedan barnsben
och jag vet inte hur man gör när man stannar
jag vet bara hur man skriver en jävla dikt
and get on with it

men jag vill stanna
jag vill stanna

lägga pannan mot horisonten i en enda sekund
och bara andas




Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 492 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2020-02-08 22:00



Bookmark and Share


  Svart svan
Fyndigt skrivet... vilket får en läsare att tänka på att kanske skrivning av dikter medför en slags egen (be?)rusning, medan läsning av dikter och andra texter fordrar att man för en stund anpassar sitt eget tempo till författarens under i alla fall den tid det tar att läsa texten...
2020-07-04

  Larz Gustafsson VIP
Fantastisk slutkläm!
Stillhet tror jag är ett av de största behoven i detta stressinferno.
2020-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP