Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna är tillägnad den som det berör.


SOLITÄRT SIGNUM

Betraktelser av ensamheten har en motsat-
sens logik,där vissa överväga självmord
medan andra utför glädjedanser i lyckorus.

Påtvingad och självvald isolation,
har naturligtvis sina för och nackdelar,
beroende på den individuella personlig-
hetens erfarenheter av mänsklig gemenskap,
där karaktärsstarka personer finna ensam-
heten som frihetens och möjligheternas
planet där mycket kan uträttas utan att
någon lägger sig i.

Utan dessa enstöriga tänkare skulle mänsk-
ligheten varit kvar i forntiden.

Den kreativt rationella människan är inget
flockdjur,och oftast hämmar och skadar
det en människas utveckling i gemenskap
med andra,av avund och konkurens.

Så,ni som inte insett vilken rikedom det
innebär att få vara ifred,bör säga "fuck them"
till flockgemenskapen som flyta likt döda
fiskar med strömmen,och gå med i "Lonely
hearts club band" istället.

Att föra en dialog med vinden,ett grässtrå
eller en regndroppe,ger faktiskt mer än vid
någon människa,och man kan aldrig vara
för nogräknad vid valet av samtalspartner.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 210 gånger
Publicerad 2020-02-09 11:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP