Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärilar och mygg

Det är väl klart
att vi stakat ut
ett mål på kort
och ett mål på lång sikt

Det är väl klart
att vi förberett vägen
gjort den rak och asfalterad

Det väl klart
att vi har bråttom
att ta oss fram från nuvarande
till önskvärda positionen

Det är väl klart
att vi mäter jämför och konkurrerar
på vår resa både i tid och rum

Det är väl klart
att vi skrattar åt fjärilar och mygg
som rör sig så vanvettigt fladdrande planlöst
bland ängar blommor och kaotisk grönska

När vi alla är döda
och allt är för sent
kan vi bara konstatera
att vi strävat och planerat
medan ni andra bara har njutit och existerat

Vi är säkra på att Gud
med sin totala makt och vishet
på ett enkelt sätt kan avgöra
vem som har rätt att träda in himmelriket
och vem som har rätt att vila under Guds försyn




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-02-09 11:45



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
En poetisk känga åt de som tar för sig och viftar undan fötter på gräsrötter. Urtjusigt!
2020-02-11

  Mats Edin VIP
Skön mix av stort och smått
2020-02-10

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här, tack för det!
2020-02-10

  Blomma-Stjärna VIP


en sådan här existentialfilosofisk
poesi!
ger lite perspektiv på tillvaron -
gillas mycket!


2020-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP