Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flamencodansös

Dagen efter jag såg en flamencoklänning på Emmaus
hände det sig, att en för mig främmande ung kvinna
vände sig till mig, där jag satt vid poolen på Högevall

Hon berättade att hon ville dansa flamenco
hon dansade redan persiska danser
och älskade att dansa salsa
men att dansa så
stolt och starkt
och passionerat
åh

och jag berättade om klänningen på Emmaus
den kanske väntade på henne?
jag ska dit, sa hon

Hon sa, jag anmäler mig på kurs, övar och blir bra
bjuder in dig till att se mig uppträda
det blir som en morot för mig

Jag kommer
klappar mina händer för dig och beundrar dig
flamencodansöser är vackra rebeller

önskar mig en spansk zigenerskas energi
men nej
jag har annan konst i världen att ta mig an

nu måste jag skynda mig hem
och vårda den böljande magdans jag gjort till min!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-02-10 16:07



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Underbart!
2020-02-16

  lila fjäderblomman VIP
tänk vad en flamencoklänning kan dra till sig :) hoppas den blev hennes!
2020-02-12

  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=wjaxIUzCS3o

2020-02-10

  Larz Gustafsson VIP
Jag dansar inte.
2020-02-10

  Marita Ohlquist VIP
Börjar min kommentar med att det var ett intressant möte.

Jag har upplevt magdansens mjuka, tysta rörelser och flamencodansens dramatiska rörelser med handklappningar och skor som klapprar mot golvet.

Var och en har sin tjusning.

2020-02-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Dans är ett ode till livet! Och flamenco är en otroligt vacker och sensuell dans. Magdans är häftigt! Måste kännas härligt att frigöra kroppen.
2020-02-10

    Lena Staaf VIP
Dans frigör! Jag har sett flamenco en gång. Fantastiskt vackert!
2020-02-10

  Larz Gustafsson VIP
Flamenco betyder flamingo. Flamingon brukar uppföra ett slags dans.

2020-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP