Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Märkligare dröm än många - tror mig aldrig drömt såhär förut?! Djuren symboliserar nog människor i denna.. och floden förmodligen någon buss. Sista versen delvis påhittad i efterhand....


Mosaik 28 : Gräns 14 : Flod av Djur

 

 

 

från stigen steg vi ned i floden,

kände den var fylld med djur -

hur björnar, katter och giraffer

flöt som om av samma blod

 

min kropp låg trängd, likt tusen hörnen

- rysligt eller trots allt skönt?!?!

i sörjan urskiljde jag vissa

nallar eller levande?!?!

 

vi kunde kliva upp ur badet;

valde trögt att rinna fram

mot nästa hållplats : skogens skola

- tur nog ingen krokodil

 

vår yoga(kroki)lärarinna

fortfarande flög på sten;

försenad kom jag loss från flodhäst

lätt i ett ben - tung i tre

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-10 20:12



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Just det, ”tusen hörnen”, det västsvenska ordet ”(ett) hörne” (Grav accent)!
Så kroki(g) du /alltså/ blev av att flyta fram i djurfloden; ett slags prenatal yoga, om man ser övergången från floden (av många möjligheter) till skolan som en födelse...
2020-02-15

  Anya VIP
Tänk om jag fick drömma något sådant. Djuriskt med fantastisk fantasi.
2020-02-12

  LenaJohansson VIP
Najsig dröm. Tolkar handlingen som att livet flyter även om det hopar sig ibland.
2020-02-11

  Nanna X
Vilken djuriskt spännande dröm! Intressant hur tvåbeningen blir fyrbent på slutet.
2020-02-11
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP