Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyllning till den leende Eva




Lättsamma kvinna
Som kläder havsvinden.

Likt en slingrande fjunig
boa kring sina bröst

Lättsamma kvinna
Som ger tröst åt andra.

Trots sina sår från livets
ibland oberäkneliga hårdhet

Lättsamma kvinna
Oftast klädd i grönt

med blåklocks färg
till ögon

Snar till både skratt
och leende

Som bär förlåtelsen
likt en naturlig del inuti

Över andras ständiga
tillkortakommande

Sen springer vissa och
Letar efter sin Jesus

Som lever mitt ibland
Oss. Det gör ju du!

Som skingrar molnen
och låter en solstråle

Av glädje och hopp
Skina fram in i det
inre

Lättsamma kvinna
Med dina olika yrken
och samhällsroller

Tack för att du finns
till. Helt anspråkslöst
Mitt ibland oss

Med dina olika för
-klädnader


Utplockad från
Livets garderob.







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2020-02-12 08:04



Bookmark and Share


  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
En värmande och vacker hyllning.
2020-02-17

  majola VIP
Så fin poesi
2020-02-14

  bumerang
Jag fastnar för den vackra poesin som flödar genom raderna och lyfter sinnet. Att du hyllar kvinnan som du gör i din beskrivning av henne, säger samtidigt mycket om mannen som skrev den. Om mänskliga behov.
En dikt att älska bara för att den blev till.
Bokmärker.
2020-02-14

  KattenKin VIP
Så himla fint!
2020-02-14

  Scarlett Miryam VIP
Klart man inte ser henne, hon är ju alltid där... hon borde gömma sig i garderoben ett tag, se vilka insikter som vaknar till liv där ute.
(Fast det blir väl mest gnäll och ilska? Hur vågar hon göra annat än le.)
2020-02-13

    ej medlem längre
Så lättsamt vacker!Tack för själsfröjden!
2020-02-12

    Lena Staaf VIP
Vackert!
2020-02-12

  Kungskobran VIP
Så fint
2020-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP