Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kvinnohemmet.


kvinnorna vi är & håller (om)






när ett barn som är tio
duschar sin mor
lite schampo här, lite vatten där
när hon blir utelåst
flera veckor i taget,

vi leker



att vi är sköterskor, har ett café
en städfirma
, vi leker överlevnad,


innan vi säljer våra kroppsdelar
åren därpå




( jag tror jag är åtta år
han tror fyrtiofem

det är kittelleken, men inte
är fotsulor och armhåleveck
kittliga

inte är det därför
jag hålls fast )



* * *


ett ligg
utan tunga för en tusenlapp
en avsugning för en halv

det är rimligt, tycker du inte

vi har faktiskt skulder att betala
för alla bollar och tabletter
för alla smällar vi fått ta
för den enda ömhet vi får smaka,

någon är ung
någon gammal
det finns mammor utan kärlek
och mammor med.
mammor som vill ge sina barn allt
de inte fick
men inte vet
vad
eller hur

som försöker
& försöker

någon som älskar mer
än andra, som bryr sig mest
som kämpar dag ut & dag in
år ut & år in.
hon gör det bra, så bra hon kan
hon säger att hon älskar dem
att de är värdefulla
att hon är värdefull
men hennes fötter, vid min gud,
hennes fötter

de är sönderstuckna



* * *



( hans nittiofem kilo över mina
trettio, hans fingrar i mitt skrev
, under trosorna,

jag har slutat skrika )

ett töcken
& en mamma
rökandes under köksfläkten;
" du, det där du håller på med


det får du sluta med "



* * *



anna ligger medvetslös
av en överdos heroin & tramadol
på tågtoaletten mot västerås
ida är liten tös, hemlös
elin ligger nerslagen av en karl
& madde söker svar
från sina fötters vener
efter barnen gått till sängs

de undrar vad det är för fel på oss
vi undrar vad det är för fel på oss


( jag bär skammen i bröstet
lägger tyngden på axlarna

och lättnaden

får pusta in via små lufthål
via armarna,

, via blodet, via huden )



* * *


en barns första våldtäkt,
hon var tio,

& en mamma pekar mot köksskåpet
" däruppe, på hyllan
finns allt du behöver

ta två milligram alprazolam.



nästa gång kan du prova
injicera "








Fri vers av xilenie
Läst 266 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-02-11 19:01



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
När barn inte får vara barn utan ett substitut för vuxna. Stark text.
2020-02-12

  Nina Nightwish
En tung text som berör
2020-02-11
  > Nästa text
< Föregående

xilenie