Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ankdammen





I skvallrets ankdamm
går näbben som kastanjetter
sprider falska rykten
som ger sömnlösa nätter

hur kan någon tycka
att det känns riktigt och rätt
att frånta andra heder och ära
på ett så vidrigt sätt

ankdammar tycker jag inte om
vill leva i öppet vatten
stoppa näbbet under vingen
och sova gott om natten







Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2020-02-12 12:46



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Fin uppgörelse med ankdammen.
2020-02-22

  ResenärGenomLivet VIP
Det är alltid bra att tänka efter före...
2020-02-22

  Ezmeralda VIP
Så många som har drabbats av elakt skvaller. Fy för sånt.
2020-02-17

  Eva Helene VIP
Så bra du beskriver ett dumt och ibland nästan dödsbringande fenomen!
2020-02-16

  Lars Hedlin
Bra och stark
2020-02-16

  Flying Anna VIP
"I skvallrets ankdamm
går näbben som kastanjetter"
Vilken rolig liknelse mitt i allvaret. Bra rimmat!
2020-02-16

  M.Eta
Väldigt bra liknelse!
2020-02-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Klokt och bra diktat om dessa skvallrare, som tror sig veta allt om andra. Alla känner nog någon av denna sort. Det roligaste är när man blir utfrågad att alltid svara att man inte vet, trots att man gör det.
2020-02-13

  Feliaxel VIP
Kloka ord om skvaller
2020-02-13

  Maria Sundelin VIP
Skvaller är farligt
Kramar
2020-02-13

  Johan Strömstedt
Det gör lite ont när jag läser din text. idag med sociala media som utropsplats finns inga gränser för den som blivit utsatt. Det fegaste är att utroparen oftast vill vara anonym.
Skampålen borde fram igen. En bra text!
2020-02-12

  lila fjäderblomman VIP
Bra där!
2020-02-12

  Palett
En bra beskrivning av en otrevlig vana.
2020-02-12

  Olof Lagerhorn VIP
Skickligt berättat om den destruktiva
verkan som skvaller kan ha.
2020-02-12

  överlevaren VIP
Dålig stil, skvaller tar jag avstånd från!
2020-02-12

  Niliboy
Håller med!
2020-02-12

  Blomma-Stjärna VIP
näe skvallerbyttor bing-bong är tjingtjong
- bra skriver du om eländet vi inte vill ha med att göra
- fråga den det gäller istället för att göra en höna av en upphittad fjäder!
2020-02-12

  Öknens Ros VIP
Skvallerbytta går i alla gårdar...

Nä, skvaller vill man inte ha att göra med.
2020-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP