Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skörhet är din inre styrka...


BORDERLINE

Känslor…
Borderline är en personlighetsstörning som kallas för emotionell instabil personlighetsstörning. Detta innebär att en person som har borderline har svårt att reglera sina känslor vilket kan ge snabba känslomässiga svängningar, såsom att gå från jätteglad till jätteledsen på en sekund.
Svårigheten att hantera känslor kan leda till ”självskadebeteende”.

Brist på självkontroll…
Även impulsivitet, dålig självbild, intensitet och tomhetskänslor är vanliga symptom för den som har borderline.

Relationsångest…
Personer med borderline är också ofta väldigt rädda för att bli övergivna. De gör därför stora ansträngningar för att undvika verkliga eller inbillade separationer.

Orsak och verkan…
Varför vissa personer får borderline är fortfarande okänt. Men en teori är dock att de personer som lider av borderline har en medfödd känslomässig sårbarhet samtidigt som de utsatts för ett trauma under uppväxten.
Hur detta trauma ser ut kan variera kraftigt, så som krig, stridszoner, dödsfall, våld eller att bara inte fått tillräckligt med bekräftelse.

Funderar och känner mig rädd och skakad!






Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 134 gånger
Publicerad 2020-02-12 13:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje