Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pod och ASMR...narcissismens och autismens höjdpunkter




Att "uppträda" framför en publik
som inte syns
är psykologiskt jämförbart
med att förgäves be mamma eller pappa
titta på vad man har gjort
då de själva är försjunkna.

Den generation människor
som nu ägnar sig åt detta trolleri
är så in i märgen skadade av
ensamhet och besvikelse
över en publik som aldrig tittade upp,
att man ska inte förvånas över
att man som gamling
heller aldrig får ögonkontakt med
den yngre generationen på
allmänna samfärdsmedel.

En ung kvinna hastade över vägen
med ögonen i appen.
Det kom en mc i hög fart.
Nu finns hon inte mer.

Det är viktigare att bli bekräftad
av en annan människa
än att se sig för.

Det är viktigare att spela ett spel
för tusende gången på mobilen
än att se vem som sitter mittemot.

Det är viktigare
att vara ensam och klaga över ensamhet
än att visa hur rädd man är för kontakt.

Då har vi nått ändpunkten
för ensamhet.

Mentalsjukhusen
går på räls.

Läkaren säger åt oss
att dörrarna stängs.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-13 07:58



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
tänkte oxå som poeten Salvador
först o ligger förstås något i det
vi skriver fast ingen kommenterar
se mig nu då

2020-02-14

  Gunnar Hilén VIP
Vi visar våra bilder.....vi ger varandra kommentarer.....vi kan börja föra dialoger.....det är lite mer ömsesidigt.
2020-02-13

  Poeten Salvador VIP
Hur ska vi tolka att vi "uppträder" på poeter.se för en publik som inte syns?
2020-02-13

  Gunnar Hilén VIP
Båda kommentarerna tar jag till mig med ett varmt och brett leende. Mera humor !!!!!!!!!!!!
2020-02-13

  Onomatoprofet VIP
"Nästa Handen".

Never mind the gap, som de säger i London.
2020-02-13

    Lena Staaf VIP
Jo - jag läser dina dikter med stort intresse och glömmer att titta upp och se mig för.
2020-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP