Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vilande visshet

 

musslan tar emot ett sandkorn

ur den vågvirvel som rör upp vikens bottenskrap

tidvatten kommer och går vågor vaggar

den obemärkta grå musslan gömd bland stenar och tång

följer varje vattenrörelse

inuti

innanför skalet

skyddas det nästan ingenting som en gång virvlade in

ljudlöst något som rullar

något som växer fast i pärlemorsidan

skapelse en regnbågsskimrande sfär

osynlig ännu vilande skönhet

 

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 256 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-02-13 11:56



Bookmark and Share


  Roger VIP
Vackert och välformulerat om fantastisk process
2020-02-15

    Lena Staaf VIP
Hur skapas och föds det vackra? Genom tillfälligheter, misstag? Eller för att det var meningen?
2020-02-13

  Boel Lindell
Det vackraste som föds ur smärta. Så fint!
2020-02-13

  Solweig Jansson VIP
Det som invaderar och irriterar den mjuka musslan lindas sakta in i pärlemor och blir något värdefullt - en bra liknelse
till mänskliga upplevelser !
2020-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg